Thursday, December 17, 2009

Wednesday, December 16, 2009

Razvan vrea sa ajunga la Conservator

Razvan Stoica este unul dintre copiii care apar pe albumul “BCR Sperante”. El interpreteaza piesa “Inventiune pe 3 voci” de Johann Sebastian Bach.

Visul lui Razvan este sa ajunga sa studieze muzica la Conservator si sa devina pianist de renume. Talentul muzical i-a fost descoperit la gradinita, dupa care a fost indrumat spre scoala de muzica, unde studiaza pianul din clasa 1.

De-a lungul timpului a obtinut premii la diverse concursuri, cum sunt Festivalul Bach, Prietenii muzicii etc. Locuieste in Cluj-Napoca impreuna cu cei trei membri ai familiei sale. Mama este casnica, iar tatal lucreaza la politia comunitara avand un salariu mic.

Razvan are nevoie de meditatii pentru a reusi sa ia note mari la testele nationale si pentru a ramane in continuare la Liceul de muzica. Ar avea nevoie si de un profesor de pian alaturi de care sa lucreze suplimentar. Din aceasta cauza, parintii sunt ingrijorati ca nu il pot sustine financiar.

Cumpara CD-ul BCR Sperante

17 copii talentati, provenind din familii cu mijloace materiale insuficiente, au contribuit la realizarea unui CD cu muzica. Copiii au fost alesi in urma auditiilor care in 8 orase din tara si sunt talentati in diferite genuri muzicale, de la muzica clasica si pop pana la muzica traditionala romaneasca.

CD-ul lor poate fi cumparat de pe CharityGift.ro, iar banii stransi vor fi folositi in totalitate pentru sustinerea financiara a acestor copii.

Proiectul a fost initiat de catre BCR si good.bee, in parteneriat cu Radio Romania, Fundatia ERSTE, Salvati Copiii si Romani CRISS.